ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»На колко години сте точно?

На колко години сте точно?

На колко години сте точно?

Специален софтуер, който може да определи само по снимка на каква възраст е един човек, създадоха от Майкрософт. Програмата ползва мощна машина, която изчислява с помощта на специални алгоритми на колко години е всеки човек, качил снимката си в интернет пространството.

Основната идея на проекта на Майкрософт How-Old.Net е подавателите му да се забавляват, но той може да има и доста полезни приложения.

Най-практично от тях е, че благодарение на програмата ще имате реално представа за възрастта на хората, с които общувате посредством Интернет.

Как работи самата програма? Първо трябва да посетите специалната страница How-Old.Net. В посочения прозорец ъплоудвате своя снимка.

След няколко секунди ще получите отговор на колко години сте били, когато сте се снимали. Интерфейсът на програмата позволява да се разпознае не само вашата възраст, а и тази на останалите хора, които присъстват на снимката.

Интернет

Създателите на програмата признават, че са все още в началото на разработване на основните алгоритми. Те все още не могат да изчисляват точно възрастта на хората, качили своите снимки.

Обикновено разликата от реалността е в рамките на 3 до 10 години, така че решилите да изпробват програмата не трябва да се сърдят или да се притесняват, че изглеждат по-стари, отколкото са.

Програмата дори изпитва понякога трудности да определи и пола на хората, които са се престрашили да я ползват. Просто програмата е в самото си начало.

Въпреки това, ако сте решили да изпробвате новото изобретение на Майкрософт без сериозни намерения, могат да се получат доста забавни отговори.

От компанията създател казват, че целта е да "получат прозрения в реално време" относно данните за пола и възрастта на хората. Това всъщност е забавна „игра“, с която ще се забавлявате с приятелите си и цялото семейство.

Потребителите на програмата имат опцията да качват всякакви снимки, дори и на митологични същества, злодеи и шефове и да видят каква възраст ще получат от How-Old.Net.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest