Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашен Майстор»Направи си сам: Ефектна украса за дома с помощта на смола

Направи си сам: Ефектна украса за дома с помощта на смола

2 от 3 Снимки

Декоративни дръжки за шкафовете


Лесно можете да направите дръжките за шкафчетата вкъщи да изглеждат така, все едно сте ги купили от магазин за скъпи декоративни стоки. Освен смола е необходимо да демонтирате старите дръжки и да използвате само основата им. В контейнер за лещи сложете малко декоративно цвете, а върху него изсипете смолата. Преди да се втвърди, сложете винтчето, с което ще захванете новата дръжка към шкафа;

Синтетичната смола дава много възможности да направите бързо и лесно различни интересни аксесоари за вашия дом. Продава се в няколко разцветки, а самото естество на материала се поддава лесно на обработка, така че ще можете без особени проблеми да му придадете желаната от вас форма. Единственото, което не трябва да забравяте, е, че докато работите със синтетична смола, трябва да ползвате ръкавици за защита.

За най-добър ефект ползвайте смес от равни части епоксидна смола и полиаминов втвърдител. В полученото вещество можете да добавите дребни вещи, брокат или изсушени цветя, за да подсилите ефекта на изработения от вас аксесоар. След това го оставете да се втвърди. Работете в стая, която се проветрява добре, най-добре с маска на лицето.

В галерията горе ви предлагаме три идеи за украса за дома с помощта на смола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати