Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашен Майстор»Направи си сам: Ефектна украса за дома с помощта на смола

Направи си сам: Ефектна украса за дома с помощта на смола

3 от 3 Снимки

4. Тежест за хартия


Изработете интересна тежест за хартия, която можете да сложите върху работното си бюро или да изработите за подарък. За форма можете да използвате дори малка паница, дъно на пластмасово шише или каквото въображението ви продиктува. Използвайте прозрачна смес, като в нея прибавите малки предмети. Можете да добавите брокат, акрилна боя, сухи цветчета, дребни пайети и дори зърна кафе. С клечка за зъби разбъркайте добре сместа, за да разпределите съдържанието ѝ равномерно.

Синтетичната смола дава много възможности да направите бързо и лесно различни интересни аксесоари за вашия дом. Продава се в няколко разцветки, а самото естество на материала се поддава лесно на обработка, така че ще можете без особени проблеми да му придадете желаната от вас форма. Единственото, което не трябва да забравяте, е, че докато работите със синтетична смола, трябва да ползвате ръкавици за защита.

За най-добър ефект ползвайте смес от равни части епоксидна смола и полиаминов втвърдител. В полученото вещество можете да добавите дребни вещи, брокат или изсушени цветя, за да подсилите ефекта на изработения от вас аксесоар. След това го оставете да се втвърди. Работете в стая, която се проветрява добре, най-добре с маска на лицето.

В галерията горе ви предлагаме три идеи за украса за дома с помощта на смола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати