Двор и Градина

Двор и Градина

Двор и градина, практични съвети от Ezine.bg. Виж как да поддържаш твоя двор и градина с няколко съвета.
Как да си направим домашен спрей против градински вредителиКак да си направим домашен спрей против градински вредителиПролетта вече дойде, време е да се погрижим за градината и да защитим растенията от всички видове вредители като буболечки, насекоми и листни въшки. Как да си направим домашен спрей против градински вредители?
Пролетното слънце може да е опасно за саксийните цветяПролетното слънце може да е опасно за саксийните цветяПролетното слънце може да е опасно за саксийните цветя. Саксийните цветя се нуждаят от внимателни грижи през пролетта. Не бързайте да изкарвате саксийните цветя навън.
Как да се грижим за коледната звездаКак да се грижим за коледната звездаНа Коледа е традиция в дома да се появи красивото растение пуансетия, известно още като Коледна звезда. Не е трудно да бъде накарано растението да цъфне точно на празника.
Зазимяване на розите в двораЗазимяване на розите в двораРозите са едни от най-прекрасните растения, които може да завъдите във вашата градина. За да останат те такива и след зимния сезон, задължително трябва да ги подготвите за студа през зимата.
Какво трябва да знаете за озеленяването с декоративни тревиКакво трябва да знаете за озеленяването с декоративни тревиЗа красиво озеленяване крайно подходящи са и декоративните треви, които, освен че са много красиви, имат и някои безспорни предимства пред обикновените цветя - разрастват се бързо.
Как се гледа бенджамин?Как се гледа бенджамин?
04 Дек.
Марина
Бенджаминът обича влажният въздух, по тази причина на няколко дена може с пулверизатор да се пръскат листата му.
Интересни факти за коледната звездаИнтересни факти за коледната звездаКоледната звезда е изключително красиво растение, което не е особено трудно за отглеждане, стига да свикнете с мисълта, че му трябва време за покой.
Как да си направим зимна градина на балконаКак да си направим зимна градина на балконаПсихолозите смятат зимната градина на балкона за ефективно средство за справяне с депресията, която сполетява хората през студената част на годината.
Кои растения могат да се гледат на балкона?Кои растения могат да се гледат на балкона?Балконът е скучно място, ако бъде оставен празен или още по-лошо, ако се превърне в склад за ненужни вещи. Може обаче от него да се направи притегателно място за релакс и спокойни часове с растения.
Как да се грижим за бонсайКак да се грижим за бонсайНадали има човек, който виждайки тези красиви миниатюрни дръвчета, не се е възхищавал и изумявал от причудливите им форми. Те ни пренасят във вълшебен приказен свят и неминуемо пораждат у нас желанието да притежаваме и отглеждаме бонсай.