Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Постоянно си разсеян? Виж какво ще ти помогне

Постоянно си разсеян? Виж какво ще ти помогне

1 от 5 Снимки
Метод 1
Още докато четете тези редове, огледайте бързо стаята, в която се намирате, без да спирате погледа си на нищо конкретно за повече от няколко секунди. Опитайте се да изброите след това възможно повече предмети, които сте видели. След 1 час повторете същото упражнение и вижте дали има повече предмети, които са ви направили впечатление. С този метод ще забележите много повече подробности във вашето обкръжение, на които преди не сте обръщали внимание;

В днешното напрегнато ежедневие е все по-трудно на човек да съсредоточи мисълта си за дълго време върху едно конкретно нещо. Лекарите успокояват, че липсата на концентрация в 90 процента от случаите не се дължи на проблеми с мозъчната активност, а по-скоро на разсейване на вниманието с различни странични фактори.

Важно е да отбелеижим, че добрата работа на мозъка зависи от благоразположението на физическото ни състояние. С други думи, ако поддържате тялото си във форма и тренирате редовно, то и мозъкът ви ще сече като бръснач по-дълго време.

Факт е, че мозъкът е като мускул и за по-добра концентрация трябва да се тренира. Ето и пет лесни метода за по-добра концентрация /виж галерията/, които можете да прилагате навсякъде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати