ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Оставете бебето да плаче – заспива по-добре!

Оставете бебето да плаче – заспива по-добре!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k494
Плачещо бебе
Практична и функционална чанта-раница за майки
Препоръчано за теб:
Практична и функционална чанта-раница за майки
58.00 лв.
Виж ››

Оставете бебето да плаче преди са заспи. Това е в негов интерес.

Според учените майките трябва да спрат да успокояват отрочетата си, когато плачат в леглото си преди сън и посред нощ. Това му помага да се наспи по-добре. А продължителният сън на пеленачето е полезен както за него, така и за родителите му.

Австралийско проучване доказва, че не е нужно да утешаваме бебето, когато се буди през нощта и плаче. Много по-добър вариант е да го оставим да се унесе само от изтощение.

Проведени са опити с 43 бебете на възраст между 6 и 16 месеца, които имали проблеми със съня и често плачели нощем. Те били разделени на две групи. При първата майките и бащите трябвало да стават и да утешават децата, когато се разплакват през нощта, както и правели до момента. Във втората на родителите било забранено да стават.

Тестовете показали, че след като се наплачат, децата спят по-дълбоко. С времето това води до по-рядко събуждане през нощта. Три месеца след началото на експеримента при бебетата от втората група заспиването ставало с 10-13 минути по-бързо. Нивата на стрес при майките пък значително намалял.

Изследването дава кураж на родителите да оставят да децата да си поплачат през нощта. Колкото и безсърдечно да изглежда това на пръв поглед, реално това е в полза и на двете страни.

бебе

Строгата дисциплина при отглеждането на бебе е основополагащ елемент в цялото начинание. Родителите, които усвоят това още в ранна детска възраст, се справят много по-добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest