ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Креативна личност ли си? Провери сега

Креативна личност ли си? Провери сега

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Креативност

Мозъкът на креативните хора е различен по своята структура от този на обикновените хора. Съзнанието им работи на много по-високо творческо и интуитивно ниво. Те невинаги се вписват в праволинейния свят на обикновените хора и стоят в периферията на реалността, която ги заобикаля. Странностите им често се приемат за безсмислени. Ето основните черти, които ги отличават от нормалните хора:

Имат поне милион идеи

Съзнанието им просто не спи. Лошото е, че рядко успяват да изберат коя от идеите да разработят. Там, където другите виждат задънена улица, те виждат нови възможности. На тях не им трябва вдъхновение – те черпят такова от собственото си въображение. И правят всичко със страст и любов.

Работят само когато искат

Те обожават своята независимост и мразят шефовете. Креативните хора най-често са на свободна практика и творят, когато им дойде музата.

Работа

Чувстват се добре сами

Креативните хора обичат да са сами. Многото идеи и проекти ги изморяват и се нуждаят от повече време, за да презаредят батериите си.

Не приемат Не за отговор

Креативният човек приема предизвикателства и никога не приема Не за отговор. Те постоянно разширяват хоризонтите си и рушат стереотипи.

Винаги са верни на себе си

Уникалната им същност не може да бъде променена дори за най-високата сума. За тях не е важно да станат богати и известни и винаги правят това, което смятат за правилно. Никой не може да им наложи мнението си.

Лесно се разсейват

Краткотрайната концентрация се приема за нещо лошо от повечето хора. При креативните хора това обаче позволява да свършат работата си за кратко време с целенасочени усилия. Лошото обаче е, че често започват много неща и рядко завършват каквото и да било. Те изпитват удоволствие от процеса на работа, не от крайния резултат.

Креативни хора

Черпят вдъхновение от опита си

Те търсят нетрадиционни начини за учене и израстване. Обикновените неща не привличат интереса им. Те се учат живеейки, а не четейки за живота на другите.

Всичко в последния момент

Креативните хора са измислили протакането. Те завършват всичко винаги в последния момент. Дават вид, че работят под голямо напрежение, но всъщност сами са си виновни за това.

Изключително чувствителни

Креативните хора са по-заредени с емоции, отколкото с логика. Повечето си решения взимат на база своите чувства и интуиция. Лесно раними, те черпят вдъхновението си от болката, която изпитват.

Лесно менят настроението си

Тъй като целият им свят се управлява от емоциите, те постоянно се менят. Само за секунди от най-веселите хора те могат да изпаднат в тежка депресия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest