Всеки, който има желание да се грижи за външния си вид, е наясно, че не е важно само да внимаваш с какво и как се храниш и да имаш красива и елегантна фигура. За тази цел са необходими също много физическа дейност, ограничаване на алкохола и спиране на цигарите и какво ли още не.
Всичко това наистина би трябвало да Ви е приоритет, ако искате да изглеждате перфектно. То ще спомогне за да стегнете тялото си, да имате идеални зъби и свежа кожа. Какво ще се случи обаче, ако изведнъж установите, че косата Ви е започнала да пада? Най-вероятно бихте се упътили директно до най-близката аптека, за да си закупите някой скъпоструващ препарат против косопад.
Преди това обаче е добре да наложите някои промени в менюто си, защото е доказано, че именно чрез храната, която консумирате, е възможно да спрете косопада, ако не страдате от някакъв по-сериозен проблем. Ето защо тук ще Ви разкрием някои тайни как отново да възвърнете живота на косата си, консумирайки ежедневно определени продукти:
- На първо място, важно е да знаете, че в повечето случаи косопадът се дължи на липсата на Омега-3 мастни киселини. Добре известен е факта, че те се намират в най-големи количества в орехите и в рибата. Не забравяйте, че орехите са сред най-калоричните ядки и не прекалявайте с консумацията им. По една шепа ядки на ден е напълно достатъчна. Що се касае до рибите, най-много Омега-3 мастни киселини има в сьомгата. Но и нея е достатъчно да консумирате 2 пъти седмично;
- Наблягайте на протеините, които се намират най-вече в месото. В случай че сте вегетарианци, можете да консумирате яйца и млечни продукти или дори соя и ядки, които също са много богати на протеини;
- Косопадът често се дължи на проблеми със самия скалп, а той, от своя страна, се нуждае от много цинк. Той регулира нивата на себума, поради което е важно да наблягате на всякакви храни, които са богати на цинк. Това са стридите, пшеничните продукти, телешкият черен дроб, черният шоколад и др.;
- Не трябва да се забравя и магнезият, който се среща в големи количества в ядките, фасула, повечето зелени листни зеленчуци, авокадото и рибата.