Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Ежедневните продукти, които не ползваме според идеята на създателите им

Ежедневните продукти, които не ползваме според идеята на създателите им

3 от 4 Снимки
3. Какво би било, ако започвате деня си с изяждането на пълна лъжица вазелин?
Вазелинът има странна история. Появил се е на света, когато няколко петролни работника са изчистили странен, лигав остатък от бормашините си и са се почудили какво ще стане, ако размажат това по телата си. Робърт Чесброу ги видял и помислил, че са попаднали на нещо. Скоро правел демонстрации пред хората, като изгарял кожата си с киселина и мажел раните с вазелин.

Чесброу не спрял до тук. Той настоявал, че яденето на една супена лъжица от изобретението му всеки ден ще осигури здраве, дълъг живот и жизненост. Цялата съвременна наука предполага, че това е лудост и яденето на вазелин е вредно. Но Чесброу живял до 96-годишна възраст.

Повечето предмети от бита, които запълват лавиците в домовете ни, са проектирани от корпоративни маркетолози и разработчици, които са променили първоначалната идея на продукта, който виждате. Затова може да се запитаме какво би станало, ако тези неща бяха останали верни на визията на своите изобретатели.

Ако можехме да си представим това, то щяхме да използваме предмети от ежедневието си, с които сме свикнали, за много странни и дори налудничави цели.

Често откривателят иска да реши определен проблем, но изобретението му се оказва по-подходящо за друга цел. Такива са и случаите, които ще видите в галерията горе, като се започне от опаковъчните материали с въздушни балончета, мине се през тампоните и се стигне до толкова популярния днес корнфлейкс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати