Ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Най-големите грешки, които почти всяка жена прави при съхраняването на козметика

Най-големите грешки, които почти всяка жена прави при съхраняването на козметика

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190209
5 от 6 Снимки

5. Не почиствате разкрасителните си средства


За да е изрядна козметиката ви, трябва не само да съхранявате правилно всичките си мазила, но и да почиствате старателно средствата, с които ги нанасяте върху кожата си. Абсолютно погрешно е да използвате гъбичка за нанасяне на фондьотен или четка по няколко пъти, без да сте ги почистили, защото така ще нанесете върху лицето си и микроби. Почиствайте всичко много добре, още след като приключите с гримирането. Така ще избегнете замърсяването на апликаторите, както и това на собствената си кожа.

Козметиката е едно от най-силните ни разкрасителни оръжия. За да бъде тя безопасна за нас и ефективна обаче, е нужно да я съхраняваме при определени условия.

Ако те бъдат нарушени, има опасност сами да навредим на кожата си или просто да подроним качеството на продукта и той да не е така траен, както ни се иска.

Вижте най-честите грешки, които според експертите по разкрасяване е възможно да бъдат направени при съхранението на любимите ни червила, спирали, кремове, пудри, фондьотени, сенки за очи и др.

Вероятно ще останете изненадани да научите, че самите вие допускате грешки, но поне ще знаете как да не процедирате в бъдете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати