Ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Вещите, които спокойно може да изхвърлите от дома си

Вещите, които спокойно може да изхвърлите от дома си

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
4 от 5 Снимки

4. Старомодни завеси


Може би не сте се замисляли, но някои стаи не се нуждаят от завеси. Ако например живеете на място с хубави прозорци и дограма, може да не ги скривате с плат. Когато пък обзавеждате селска съща на отдалечено място, нямате нужда да скривате нещо с пердета. Отстранявайки ги вие си осигурявате приток на естествена светлина. Ако все пак искате да се предпазите от слънчевите лъчи, погледнете завесите си. Те най-вероятно не са модерни, прекалено дълги са или изобщо не пазят. Замислете се за алтернатива като бамбукови или дървени, венециански или римски щори. Те ще придадат един наистина нов вид на стаята

Домът е мястото, където трябва да се чувстваме уютно. Той е нашата крепост. Тази крепост обаче понякога се задръства. Много от нас са свикнали да трупат вещи, които реално не служат за нищо и само затормозяват пространството буквално и преносно.

Многото аксесоари ви задушават и натрупването на всевъзможни джунджурии понякога води до отблъскващ ефект. Претрупаните рафтове събират много прах, а чистенето им включва почистването на всеки аксесоар поотделно.

Когато държите на колекцията си от аксесоари, изберете най-значимите, а останалите приберете. Също като снимките може да ги редувате.

А ето кои са шестте неща, без които домът ви ще оцелее /виж галерията/. Изхвърлете ги веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати