Ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Вижте как да запазите аромата на парфюма за по-дълго

Вижте как да запазите аромата на парфюма за по-дълго

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
5 от 6 Снимки

5. Напръскайте се отново


Ако ви очаква дълъг ден, напръскайте отново с парфюма. Ароматът няма как да се запази на тялото безкрайно дълго. Така че, ако след работа отивате директно на вечеря или парти, ще ви се наложи да извадите флакона отново. За целта е много по-лесно да държите в чанта по-малък парфюм или рол-он от същия аромат;

Парфюмът е неделима част от ежедневието на всяка една дама. Няма жена, която да не иска да ухае добре през целия ден. За жалост, повечето парфюми са нетрайни и скоро след напръскване няма и следа от аромата им.

За щастие на повечето дами ароматът може да остане за по-дълго. Има няколко тайни трика, с които ще се радвате на по-силен и дълготраен аромат. Запознайте се с правилата за това как, кога и на кои места да нанасяте парфюма /виж галерията/.

Преди всичко обаче обърнете внимание на правилното нанасяне. Парфюмът се пръска на по-топлите и скрити места - например корема, гърдите, свивката зад коляното и зад ушите. Тъй като телесната температура там е по-висока, това помага ароматът да се разгърне. Така върховите, средните и базовите нотки се усещат перфектно.

Правилно съхранение е от особена важност. Парфюмът трябва да се държи на прохладно, сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Най-добрата идея е да го държите в кутията, прибран в скрина. Парфюмът ще се развали по-бързо, ако е на топло и влажно като банята например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати