Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Ефективни средства срещу хроничния синузит

Ефективни средства срещу хроничния синузит

2 от 6 Снимки

2. Използвайте пресен джинджифил


Когато синусите са запушени и претоварени, важно е да ги освободите от запълнилата ги течност. Смес от лъжичка прясно настърган джинджифил и 1 лъжичка мед може да ви помогне за облекчаването им. Приемайте природното лекарство по три пъти на ден;

Синузитът е вид инфекция, която се появява в тъканите, облицоващи синусите. Това е често срещан проблем, който засяга милиони хора по света. При състоянието синусите се затварят и пълнят с течност, което причинява дискомфорт и болка.

Много са причините, водещи до синузит. Нови изследвания показват обаче, че основната за хората, живеещи в градовете, е замърсяването. В гъсто населените градове все повече хора са заплашени от хронични синусови проблеми поради почти невъзможния за дишане въздух - особено през зимния сезон.

Проучвания показват, че най-застрашено е населението от развитие на респираторни заболявания в градове, където множеството от хората се отопляват на твърдо гориво. Няколко са видовете синузит. Често срещани са острият, субакутен, хроничен и рецидивиращ синузит. Общите им симптоми включват запушването на носа, кашлица, втрисане, болки в гърлото, главоболие.

Когато говорим за хроничен синузит, гореспоменатите неприятности могат да продължат повече от 12 седмици. За да си спестите това мъчение, вижте в следващата галерия няколко ефективни средства срещу хроничния синузит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати