Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети
Здравни Съвети

Здравни Съвети

Здравни съвети полезни за нашето здраве. Общоприети методи и съвети за дълъг и здравословен живот. Здравни съвети за различни видове заболявания. Нашите съвети имат само информативен характер и не заместват консултацията със специалист!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранене при множествена склероза: какво е позволено и какво не?Хранене при множествена склероза: какво е позволено и какво не?
07 Март
Има специални диети, препоръчвани за болните от множествена склероза. Те трябва само да следват няколко лесни правила, които ще им помогнат да се чувстват добре.
Грип B - какво представлява?Грип B - какво представлява?
14 Февр.
Симптомите на грип тип B. Симптомите на тип B не могат да се различат, защото се припокриват с тези на тип А, продължават около седмица. Тип B е по-малко разпространен, не мутира така често като А и има по-малко щамове.
Захранване на дете след диарияЗахранване на дете след диария
12 Февр.
Диарията при децата е често срещано състояние, което може да има различни причини като вирусни или бактериални инфекции, алергии, хранителна непоносимост. Как да захраним детето след диария?
Как да се храним при диарияКак да се храним при диария
09 Февр.
Как да се храним при диария? Кои храни биха ни помогнали и кои би трябвало да са забранени за нас? Режим на хранене при диария.
Как да освободим повече хормон на радостта окситоцинКак да освободим повече хормон на радостта окситоцин
23 Януари
Един от хормоните е окситоцинът, известен като хормон на щастието или хормон на радостта. Как да освободим повече окситоцин? Или как да сме по-щастливи?
План за действие и хранене за подобряване на микробиомаПлан за действие и хранене за подобряване на микробиома
18 Януари
Подобряването на микробиома е жизненоважна стъпка към по-добро цялостно здраве. Балансираният чревен микробиом може да доведе до подобрено храносмилане, по-силна имунна система и подобрено психично здраве.
Причина за косопад при децаПричина за косопад при деца
16 Януари
Косопадът при деца може да бъде причина за безпокойство сред родителите, тъй като често се свързва с възрастта. Различни фактори обаче могат да допринесат за загубата на коса при деца.
Какъв инхалатор да изберем?Какъв инхалатор да изберем?
15 Януари
Инхалаторът е уредът, който превръща течното лекарство в аерозолни капчици, които се вдишват през маска. Съвети при избор на инхалатор. Какъв инхалатор да изберем?
Съвети за бързо възстановяване след вадене на мъдрецСъвети за бързо възстановяване след вадене на мъдрец
04 Януари
Как да се възстановим по-бързо след вадене на мъдрец? Мъдреците са последните постоянни зъби, които не винаги се появяват при всеки човек.
Възможни рискове при вадене на мъдрециВъзможни рискове при вадене на мъдреци
28 Дек.
Какви са възможните рискове при изваждане на мъдрец? За какво трябва да поговорите със стоматолога си преди вадене на мъдрец? Потенциални опасности при вадене на мъдрец.