Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Вярвайте или не, децата могат да ви научат нещо за добрите навици при хранене

Вярвайте или не, децата могат да ви научат нещо за добрите навици при хранене

3 от 4 Снимки

Децата ценят всяка хапка


От друга страна, децата изпитват голямо удоволствие от храни, които харесват. Помислете как те хапват торта за рожден ден. Те не броят калориите или не чувстват вина – просто се наслаждават на опияняващата сладост. Те не се радват така само на сладкото, а на всичко, което им харесва на вкус. Виждали ли сте някога децата да експериментират с нова храна? Те не изпитват само вкуса. Те се ангажират с всичките си сетива, изследват как се чувства храната, как изглежда и как мирише.

Нещо толкова просто, колкото е зеленият боб например, става завладяващ обект за инспектиране, анализиране и наслаждение. Възрастните се хранят по различен начин. Те не отделят време да се наслаждават на храната. Докато отхапят първата хапка, сандвичът вече е свършил. Когато не се съсредоточите върху храната си, е по-вероятно да преядате, което може да доведе до увеличаване на теглото с течение на времето.

Всеки добър родител се опитва да направи максималното за своето дете. Да му предаде опита си и да го направи добър човек. Възрастните са ролеви модели за децата си, но в стремежа и старанието си родителите често пренебрегват добрите идеи на наследниците си, подценявайки ги заради възрастта им.

Децата обаче също имат на какво да ви научат. Звучи изненадващо и е така. В интерес на истината, младото поколение има здравословни хранителни навици, които много възрастни би трябвало да следват.

Ако възрастните отделят време да погледат децата си по-отблизо, те ще са приятно изненадани от това, което ще научат. В горната галерия вижте четири неща, които децата правят и ако им подражаваме, ще можем да променим хранителните си навици към по-добро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати