Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Изберете формата на тялото си и вижте от каква травма е белязан животът ви!

Изберете формата на тялото си и вижте от каква травма е белязан животът ви!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
3 от 5 Снимки

3. Бухнала поничка


Пълните жени, чиято фигура наподобява бухнала поничка, страдат от травмата на унизените. В детството са постоянно тормозени и обиждани. Когато съзреят, те продължават да живеят с този болезнен срам. Грижовни по природа, те винаги искат да вземат под крилото си колкото се може повече хора. Травмата им пречи да се грижат за себе си. Те се притесняват от потребностите си и смятат, че ако човек реши да се поглези, това е проява на страшен егоизъм и е крайно неприлично като поведение. Тялото им обаче иска своето поощрение. Ето защо тези жени често се отдават на хранителни изкушения. Това задоволява нуждите им, включително сексуалните.

Фигурата на тялото ни е нещо, което виждаме всеки ден. Рядко се замисляме обаче, че всъщност тя разкрива куп неща за нашата същност.

В повечето случаи, когато човек се фокусира върху фигурата си, причина за това са натрупаните излишни килца. Или къде трябва да качим. Понякога пък ни се иска да сме по-стегнати и да имаме повече мускули. Не се и замисляме обаче, че фигурата ни, такава, каквато е в момента, разказва за това какви сме.

Телосложението ни казва какво се крие вътре в нас. То показва от какво страдаме, от какво се страхуваме и какво искаме от живота. Тялото разказва не само какъв начин на живот водим, но и каква диета спазваме. Психолозите дори са доказали, че фигурата ни съхранява информация за психологическите ни травми.

За да научите повече за себе си и за приятелите си, просто разгледайте добре телосложението си. Има няколко основни типа тела. Какво е тълкуването за всяко едно от тях, вижте в галерията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати