Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Изберете формата на тялото си и вижте от каква травма е белязан животът ви!

Изберете формата на тялото си и вижте от каква травма е белязан животът ви!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
5 от 5 Снимки

5. Самото съвършенство


Безупречно пропорционално тяло и идеална фигура – тези дами страдат от травмата на несправедливостта. В детството си достойнствата им не са били оценявани справедливо от родителите им. Това се е превърнало в основен проблем за тях. Ето защо са посветили целия си живот на перфекционизъм във всичко. Външно изглеждат студени и безразлични. Това обаче е само поза. Свикнали са да се контролират до безупречност и никога не си позволяват да показват чувства и емоции. Ако някой ги обвини несправедливо, ще се обидят жестоко. При някои от тях телосложението говори за няколко психични травми наведнъж. Най-често преобладава емоционалната травма. За да се отърват от нея, те трябва да се приемат такива, каквито са, с всичко добродетели и недостатъци.

Фигурата на тялото ни е нещо, което виждаме всеки ден. Рядко се замисляме обаче, че всъщност тя разкрива куп неща за нашата същност.

В повечето случаи, когато човек се фокусира върху фигурата си, причина за това са натрупаните излишни килца. Или къде трябва да качим. Понякога пък ни се иска да сме по-стегнати и да имаме повече мускули. Не се и замисляме обаче, че фигурата ни, такава, каквато е в момента, разказва за това какви сме.

Телосложението ни казва какво се крие вътре в нас. То показва от какво страдаме, от какво се страхуваме и какво искаме от живота. Тялото разказва не само какъв начин на живот водим, но и каква диета спазваме. Психолозите дори са доказали, че фигурата ни съхранява информация за психологическите ни травми.

За да научите повече за себе си и за приятелите си, просто разгледайте добре телосложението си. Има няколко основни типа тела. Какво е тълкуването за всяко едно от тях, вижте в галерията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати