Цъфтене и накъсване на косата - симптоми, причини и решения

Цъфтящата и накъсана коса е проблем на всяко момиче

За да имаме красива и здрава коса, трябва да я поддържаме и да се грижим редовно за нея. Но въпреки това няма как да предотвратим накъсването и цъфтежа на косата – това са напълно нормални процеси, без които косата не може. Но все пак – какви са причините за цъфтящата и накъсана коса? Вижте главните виновници за проблема и неговото решение.

Стрес

Стресът е бичът на новото време. Той причинява най-различни болести и проблеми. Един от тях е проблемите с косата – като цъфтене, накъсване и косопад. При всяко положение, стресът не е добър за вашата коса или тялото ви. Научете се как да се справите с него. Започнете да спортувате по-често, да се храните здравословно и редовно и да пиете много вода. Това ще се отрази на цялостното ви здравословно състояние, но и на косата ви. Освобождаването от стреса ще ви помогне да се справите с цъфтящата и накъсана коса.

Рядко се постригвате

Честото подстригване ще предотврати накъсване и цъфтене на косата

На първо място, за да спасите косата от цъфтеж, веднага трябва да я подстрижете. Съответно, ако не се подстригвате често, това може да е една от причините тя да цъфти. А цъфтежът на косъма води и до неговото накъсване. Така че – ако не сте от хората, които обичат често да посещават фризьор, трябва да промените това. Необходимо е да подстригвате косата си поне 2-3 пъти в годината, за да няма цъфтежи и да предотвратите накъсването на косъма.

Не се грижите достатъчно за косата си

Какво имаме предвид? Сухата коса водит до накъсване, цъфтеж, заплитане и не особено добре изглеждаща коса. Може да се спасите от тези проблеми и с редовна грижа, дори и домашна, сами вкъщи. За целта трябва да използвате качествени продукти за коса – като добър шампоан, овлажняващи масла и балсам за коса, различни маски за коса. Това ще накара косъма да не изсъхва и да е свеж и здрав. Плюс това, ако третирате редовна косата си с балсам или маска, тя ще се разресва много по-лесно и ще изглежда здрава и силна.

Заболявания

Проблемите с щитовидната жлеза могат да причинят накъсване на косата

Цъфтенето на косата и косопадът могат да са знак за нещо по-сериозно – като например, някое по-сериозно заболяване. Проблеми с щитовидната жлеза, диабет, затлъстяванепричините за цъфтеж и накъсване на косата могат да са много. Затова задължително се консултирайте със специалист, за да откриете причината и да разрешите проблема.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати