Как да изчистите лицето си от акнето

Премахнете акнето от лицето с домашни маски

Упоритото акне би могло да причини много по-сериозни щети и проблеми, отколкото си мислим. Това не са просто пъпки. Това са кожни несъвършенства, които могат на сринат нечие самочувствие, да предизвикат депресивни състояние, да причинят щети върху естествения вид на кожата.

Това е и един от най-често срещани проблеми при младите хора, а борбата с него – един от най-често задаваните въпроси. По какъв начин да се отървем от пъпките? Възможно ли е?

В следващите редове ще ви дадем няколко съвета как да изчистите лицето си от акне. Разбира се, необходимо е търпение и постоянство.

Маруля

Вземете листата от една маруля и ги сложете на котлона, в подходящ съд с вода. Трябва да ги варите в продължение на 2 часа на слаб огън. След като ги свалите от котлона, прецедете и използвайте течността за почистване на лицето. Може да третирате кожата в продължение на 3 дни – това е трайността на водата.

Сода за хляб

Сода за премахване на акне

Направете си смес, разреждайки сода с малко вода. Нанесете върху засегнатите области и оставете да предстои за 20 минути. Изплакнете с хладка вода. Содата съдейства за намаляване видимостта на белезите и възстановяване на увредените клетки.

Кисело мляко

Отново вземете малко и нанесете върху пъпките и белезите. Оставете за 10 минути и измийте. Млякото служи като естествен пилинг и може да помогне за заличаване на белезите.

Лед

Кубче лед върху пъпката, може да спре появата ѝ, ако още не е избила на повърхността. Освен това, студеното кубче ще намали зачервяването да вече стиснати пъпки.

Белтък

Маска от белтък за лечение на акне

Ще ви бъдат необходими няколко белтъка, които трябва да разбиете с помощта на миксер, вилица или каквото имате под ръка. Нанесе върху цялото лице като маска. Белтъците ще облекчат кожата и ще премахнат белезите. Те са ефикасни при премахване на акне.

Зехтин

Освен че хидратира кожата, зехтинът съдържат силни антиоксиданти, които съдействат за заличаване на белезите от акне.

Масло от чаено дърво

Облекчава възпалението и предотвратява разнасянето на пъпките. Нанася се върху лицето вечер преди лягане като маска.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати