Мароканският черен сапун и ползите от него

Марокански черен сапун

Мароко е страна изпъстрена с хиляди цветове и още по-голям брой подправки, там се крият много тайни, свързани с всички аспекти от ежедневието. Една от тези скрити скъпоценности е мароканският черен сапун, който, за разлика от други сапуни, може да бъде открит в бурканче.

Той е известен със своите ползотворни съставки, а редовната му употреба води до дълбоко подхранване и почистване на кожата. Приготвя се от специална маслинова каша, зехтин, арганово масло и дървесна пепел. Затова и текстурата му е по-различна от сапуните на блокчета, които познаваме.

Ето и някои доказани ползи от употребата на марокански черен сапун:

Забавя стареенето

Мароканският черен сапун забавя стареенето. Като богат източник на антиоксиданти и витамин А, сапунът стимулира растежа на косата, помага за обновяването на кожните клетки и заглажда бръчките.

Подобрява вида на кожата

Високото ниво на витамин Е, което се съдържа в него, осигурява укрепване на тъканите на кожата и я прави чиста и много гладка.

Помага при обезцветяване и кожни раздразнения

Марокански сапун

Мароканският сапун предпазва кожата от вредното влияние на околната среда. Заличава петна по кожата и облекчава кожните раздразнения.

Почиства кожата в дълбочина

Антибактериалните вещества, които се съдържат в мароканския черен сапун, предпазват кожата ви от всички вредни агенти. За това той е чудесен избор, когато става въпрос за кожа, засегната от акне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати