Невероятните разкрасителни свойства на лъжица слънчогледово масло

Слънчогледово масло

Една супена лъжица слънчогледово масло. Звучи като част от кулинарна рецепта, но не е така. Олиото не е съкровище само в кухнята. То е ценно оръжие за красота, стига да знаем как да го използваме.

Овлажняване

Хидратацията е от съществено значение за тялото, кожата, косата и ноктите, а маслото напълно подкрепя този процес. Въведено в ежедневната рутина за красота, то прави истински чудеса. Удивително е по колко много начини можем да използваме супена лъжица слънчогледово олио. Опитайте и няма да съжалявате!

Супена лъжица масло омекотява кожата

Вечер нанесете такъв продукт, или няколко капки зехтин или кокосово масло, и нежно масажирайте кожата. Сутринта ще се радвате на бебешка кожа в същия този участък.

Маникюрът издържа повече

Разкрасяване с олио

Просто нанесете малко масло върху ръцете си и масажирайте всеки пръст за няколко секунди. Всеки ден!  Ще видите, че маникюрът може да издържи по-дълго така.

Блестяща коса и чист скалп

Искате да се радвате на блестяща коса и скалп, свободен от пърхот? Това трийте една супена лъжица олио в корените и връхчетата на гривата си. Изчакайте 20 минути и изплакнете косата с шампоан.

Като основа за грим

Ако лицето ви е сухо и лющещо се, или просто ви се струва, че вашият фон дьо тен не стои достатъчно естествено, можете да положите върху кожата няколко капки олио. Чрез тази техника продуктите за грим няма да се забелязват толкова много. Те ще продължат да прикриват малките несъвършенства по лицето ви като пъпки и тъмни кръгове под очите, но без отделните елементи на макиажа да се набиват на очи.

За премахване на грим

Премахване на грим с олио

Слънчогледовото масло може да ви помогне и когато сваляте грима си. Ако сте останали без тоалетно мляко или друг почистващ продукт, изпробвайте да почистите лицето си с тампон, напоен със слънчогледово олио или зехтин. Тези два продукта ще премахнат замърсяванията, като заедно с това ще оставят лицето меко и нежно.

Балсам за устни

Ако усещате устните си напукани, лющещи се и болезнени, опитайте да ги омекотите със слънчогледово масло. То ще ги хидратира и видимо ще подобри вида им. Проблема с напуканите устни ще остане в миналото.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати