ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Златните правила за сресване на косата

Златните правила за сресване на косата

Златните правила за сресване на косата

Искали ли сте някога коса, която изглежда поне малко като тези от рекламите на шампоани? Ако отговорът ви е да, следвайте тези златни правила за сресване на косата!

Изберете правилната четка

На пазара вече се предлага много голямо разнообразие от четки за коса и може би ще ви е трудно да изберете правилната. Според последните проучвания се оказва, че най-добрият избор е четката за коса от естествен косъм. Тя е подходяща за ежедневна употреба, защото е по-нежна и ще среше добре косата ви без да я скубе и накъсва.

Сресване на косата веднъж на ден

Сресване на коса

Най-вероятно сте чували за онзи стар метод, че трябва да разресвате косата си по 100 пъти, но това не е нищо повече от един мит и всъщност може да причини много вреди на косата ви. Ако решете косата си много често, това може да доведе до надраскване на скалпа и увреждане на косъма.

Kолко често трябва да се реше косата?

Всичко зависи от вашия тип коса, но като цяло веднъж на ден е напълно достатъчно. Ако косата ви е изключително дълга и фина, може да се наложи да я сресвате по два пъти на ден, за да предотвратите образуването на сплитания. Тези от вас, които имат по-къдрави коси, спокойно могат да минат само с едно разресване на ден.

Техника за разресване

Техники за сресване на коса

Най-напред трябва да започнете да разресвате долната половина на косата си, преди да си проправите път до корените. Не бързайте и не се мъчете да сресвате големи участъци наведнъж. Разресвайте бавно и нежно, кичур по кичур.

Бъдете нежни към мократа коса

Мократа коса е много по-деликатна и податлива към накъсване от сухата коса, което означава, че трябва да се отнасяте с нея много внимателно.

Вероятно вече знаете, че никога не трябва да решете мокра коса. Но ако все пак искате да премахнете заплитанията, то гребенът с широки зъби е много подходящ за този случай.

Почиствайте четката си коса

Златните правила за сресване на косата

Независимо каква четка за коса сте избрали, тя трябва да бъде почиствана поне веднъж месечно. В четките много бързо се натрупват косми и остатъци от продуктите за коса, които използвате.

Чудите се как да почистите четката си за коса? Смесете малко количество топла вода и шампоан в подходящ съд, накиснете четката за 10-15 минути и я почистете добре. Може също така да използвате смес от вода и сода за хляб и с помощта на четка за зъби почистете добре четката.

Друг трик е да забиете между игличките на четката парче прозрачно фолио, което ще създаде защитен пласт между натрупалите се от сресването косми и самата четка. След разресване просто леко извадете прозрачното фолио заедно с космите и изхвърлете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати