ezine.bg»Статии»Красота»Кой гребен е идеален за вас

Кой гребен е идеален за вас

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Кой гребен е идеален за вас
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Сигурно сте забелязали как коафьорите жонглират с различни видове гребени и четки, докато оформят прическите? Това е необходимо, за да стане прическата идеална.

За да изглежда добре косата ви, трябва да подберете внимателно гребена или четката, с която ще я оформите. Има два основни вида гребени и четки: за разресване и за стилизиране.

Гребените се използват най-вече за разресване, като специалистите съветват да си купите дървен. Той е по-полезен за косата и премахва статичното електричество.

Редкият гребен по-лесно разресва косата и щади кожата на главата. Дървеният гребен е идеален за нанасяне на стилизиращи средства, тъй като дървото не влиза в реакция с химичните вещества в геловете и лаковете за коса.

Ако искате да хванете косата си на опашка, изберете гребен с гъсти зъбци. Ако имате суха тънка коса или сте я къдрили на студено, изберете силиконов гребен – той премахва статичното електричество и разделя косата. Винаги разресвайте косата от края, като постепенно се придвижвате нагоре.

Гребен

Кръглата четка с кръгли отвори върху корпуса, която се нарича брашинг, се използва за оформяне на прическа с помощта на сешоар, както и за създаване на къдрици и тяхното изправяне.

С нейна помощ се оформя късо подстриганата коса. Брашингът с метални или пластмасови зъбци помага при оформянето на права коса – с негова помощ може да се придаде къдрава форма на бретона и да се повдигнат косите в корените.

За максимален обем изберете най-големия брашинг. Брашингите с къси зъбци създават вълни и къдрици – колкото по-малък е диаметърът на четката, толкова по-ситни са къдриците.

За изправяне на коса се използва брашинг с естествен конски или свински косъм, който превръща косата в блестяща. На всеки две седмици мийте четката си с вода и сапун.

Когато купувате четка, потупайте със зъбците нежната кожа на обратната страна на дланта ви. Ако не останат миниатюрни ранички, можете да купите четката.

Зъбците на пластмасовите и металните четки трябва да са обли в края, за да не увредят кожата на главата ви. Когато избирате дървен гребен, обърнете внимание на качеството на полиране на дървото – колкото е по-добро, толкова по-дълго ще ви служи гребенът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати