Хитринки в битката срещу целулита

Целулит

Основните причини за появата на целулит са хормонални нарушения, нездравословен начин на хранене, слаба физическа активност и стрес.

Ако искате да се отървете от целулита, първата стъпка ще бъде премахването на всички възможни причини за този типично женски недостатък или поне на по-голямата им част.

Трябва да увеличите физическата активност и да изключите мастните храни от менюто.

Водата играе голяма роля в лечението на целулита. Пийте колкото се може повече вода - тя спомага за пречистването на организма.

Морска Сол

Контрастен душ. Той подобрява кръвообръщението, стимулира клетъчното обновяване и активира метаболизма.

Разтривка с морска сол. Този метод е доказал своята ефективност във времето. Все пак не трябва да забравяме, че резултатът не идва веднага. Народната медицина препоръчва разтривка с морска сол на цялото тяло. Антицелулитният масаж също е ефективен и полезен. Но съществуват недостатъци: процедурата е болезнена. Но красотата изисква жертви, нали? Опитайте с масаж в дома, не е трудно.

Активен начина на живот. Ако водите застоял начин – ето ви целулит. Задължително е на всеки час да ставате и да се раздвижвате. Добро упражнение е стягането и отпускането на седалищните части. Това действие от една страна ще улесни притока на кръв в проблемните области и е ефикасно в борбата с целулита, а от друга – увеличава сексуалността при жените.

Картофи

Друг начин е изкачването на стълби. Ако искате да опитате този метод просто не използвайте асансьора, движете се надолу и нагоре, въпреки че е изморително, особено ако живеете над 6-ия етаж. Ето ви безплатен фитнес уред. Изкачването определено оказва влияние върху проблемните участъци на бедрата, намалява свръх теглото и намалява обема на стомаха.

Консумирайте ястия от картофи и ще направите кожата по-еластична. Но не всички такива храни помагат. Картофеният чипс и пържените картофи няма да ви отърват от целулита.

Глина срещу целулита. Взема се глина, меси се на тесто и се полага върху кожата. Десетминутна глинена маска ще повиши кръвообръщението. След това се изплаква с топла вода.

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ина
Ина
14.04.2015 16:18
И най-важното - отслабнете. Това е най-голямата причина за целулита. Не е важно точно какво ядете, а по колко!
0
0