ezine.bg»Статии»Красота»Компютърът предизвиква бръчки

Компютърът предизвиква бръчки

Компютърът предизвиква бръчки

Ако работата ви е свързана с няколко часа престой пред компютъра всеки ден, то външността ви е сериозно застрашена. Бръчките се образуват повече от работа на компютъра, отколкото от слънце и сух въздух.

Колкото повече часове сте пред компютъра, толкова повече бръчки ще се появят на лицето ви. Най-уязвимите участъци в това отношение са челото и кожата около очите.

Това се случва заради напрягане на лицевите мускули. За съжаление освен бръчките седенето пред компютъра предизвиква и доста грозната двойна брадичка.

А да се отървете от бръчките и от двойната брадичка е доста по-трудно, отколкото да направите така, че те да се появят преждевременно. Неправилното седене пред компютъра също оказва неблагоприятно влияние върху външния вид.

Компютърът предизвиква бръчки

Неподвижният начин на живот се отразява върху фигурата. На всеки час поне за десет минути се отделете от компютъра, за да направите полезни упражнения за очите.

Друг вариант е поне да затворите за няколко минути очите си, за да могат те да си починат, а заедно с тях и лицевите мускули. Възможно най-често се разхождайте на чист въздух.

Мониторът трябва да не е на по-малко от половин метър разстояние от очите, за да не уврежда нито тях, нито лицевите мускули, което предизвиква появата на бръчки.

Проветрявайте редовно помещението, в което работите, и си осигурете достатъчно мощен източник на светлина, за да не присвивате постоянно очите си.

Поне два пъти през деня намажете лицето си с подхранващ крем, като преди това го почистете добре. Това за малко ще ви отдалечи от компютъра, но работата ще изчака няколко минути. Все пак красотата ви е не по-малко важна от нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати