Лимонов сок срещу двойна брадичка

Лимонов сок срещу двойна брадичка

Ако вече става ясно, че ще имате двойна брадичка, от време на време правете компрес с лимонов сок. Сгънете марля с ширина два сантиметра четири пъти.

Намокрете я обилно с лимонов сок. Превържете, но не прекалено стегнато, най-издадената част на брадичката, и оставете компреса да действа половин час.

След като свалите компреса, нанесете върху шията мазен подхранващ крем. След половин час отново направете същия компрес със същата марля, но намокрена със студена вода.

Повтаряйте тази не особено сложна процедура всеки ден в продължение на един месец. Ако не можете да издържите, правете я през ден. Препоръчва се да се прави преди лягане.

Лимонов сок срещу двойна брадичка

Напрягайте редовно мускулите си. Ако го правите всеки ден и правите гимнастика на лицето си, кожата на брадичката няма да провисне много дълги години.

Ето и някои упражнения за избавяне от двойна брадичка. Отстранете грима от лицето си и седнете на стол до масата със затворена уста и отпуснати мускули на лицето.

Вдигнете брадичката си и я издайте напред. Поставете на масата лакътя на дясната ръка и сложете брадичката на свития си юмрук. Издайте нагоре долната си устна така, че да покрие горната.

Сложете крайчеца на езика си на небцето зад горните зъби и натиснете, като броите до пет. На пет натиснете по-силно с език и задръжте в това положение, като броите до пет.

Отпуснете бавно мускулите на цялото си тяло. Повторете упражнението три пъти. За да се избавите от недостатъка си всеки ден, поне по пет минути, се разхождайте из стаята с дебела книга върху главата си.

Следете тялото ви да е опънато като струна, раменете – изправени, а главата – гордо вдигната. Това упражнение ще ви помогне не само да отстраните двойната брадичка, но и да изработите красива походка.

След като излезете от банята, когато кожата на лицето ви е още влажна, не забравяйте да потупвате с тилната страна на дланите си проблемната зона. Произнасяйте десет пъти на ден звуците „у” и „и” с максимално напрежение на мускулите.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати