ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Красотата на веждите

Красотата на веждите

Красотата на веждите

Веждите придават истинска магия на лицето, ако са правилно оформени и развалят визията, ако линията им не е изпипана правилно. Затова добрият козметик започва корекцията на лицето от веждите.

Тъй като веждите са визитката на нашето настроение, за тях трябва да се полагат подобаващи грижи. Когато решавате каква да е формата на веждите ви, не е необходимо да следвате линията, която е избрала природата.

Не е необходимо обаче и да смените радикално визията им, защото това няма да се отрази добре на лицето ви. Възползвайте се от правилото, което прилагат професионалните стилисти.

Вътрешният ъгъл на веждата трябва да е на една линия с вътрешния ъгъл на окото, а външният не трябва да е по-ниско от вътрешния, иначе изразът на лицето ви ще е тъжен.

Красотата на веждите

Отчитайте и факта, че външният край на веждите трябва да следва лек диагонал – през външния ъгъл на окото към външния ъгъл на устните. Косъмчетата между веждите се отстраняват с помощта на пинсета.

Горният край на веждите също се коригира при нужда и ако е наложително, се изравняват краищата с помощта на ножичка. След изскубването на косъмчетата намажете кожата с тоник със спирт и нанесете крем.

Време е да оцветите веждите си, за да им придадете по-драматичен вид. Ще ви помогнат сенки и специален молив за вежди. Изборът на цвят зависи от индивидуалните особености на стила и от цвета на косата.

С помощта на сенки се създава усещане за нереален грим. Когато използвате твърд молив за вежди, прецизно запълвайте кожата между косъмчетата, без да щриховате.

Безцветен гел ще ви помогне да фиксирате веждите си, за да не се разрошват. За целта ще ви помогне и специална четчица. Ако редовно мажете веждите си със зехтин или бадемово масло преди лягане, те ще станат лъскави и ще имат перфектен вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати