Парфюмите докарват рак

Парфюмите докарват рак

Всяка жена мечтае за скъп парфюм, но зад цветния, мускусния или цитрусов аромат се крият опасни химикали. Заради търговската тайна по закон парфюмерийната промишленост не е задължена да обозначава съставките на парфюмите.

На етикета им трябва да пише само одеколон, тоалетна вода или парфюм. Според учените обаче повечето парфюми в магазините съдържат над 40 различни неописани и неизследвани химикали, които могат да причинят някои сериозни здравословни проблеми, като алергия, хормонални нарушения и дори рак.

Учените посочват 3 от многото опасни химикали. Според изследователите от университета "Бъркли" бензилацетатът е карцерогенен агент, който се свързва с рака на панкреаса.

Друг химикал – G-terpinene, допринася за развитие на астма и докарва проблеми с централната нервна система.

Метилен-хлоридът също е много опасен и от 1988 г. е забранен, но все още се използва тайно в производството на парфюми. Доказано е, че този химикал предизвиква рак и понеже се натрупва лесно в организма, причинява умора и главоболие.

Парфюмът влиза в директен контакт с кожата и затова е много по-безопасно да си го направите сами. Със собственоръчно приготвен парфюм ще ухаете също така свежо и сладко и ще се чувствате по-сигурни. Той се прави много лесно.

Изберете любимите си ухания и ги смесете така, че да подхождат на стила ви. От 2 лъжици пчелен восък, 2 лъжици бадемово масло и 1-2 лъжици есенция по ваш вкус, ще си направите чудесен домашен парфюм.

Парфюмите докарват рак

Стопете пчелния восък на водна баня, добавете бадемовото масло и ги разбийте на каша. Оставете сместа да се охлади леко. Добавете любимата си есенция, например лимонена, портокалова, лавандулова или от сандалова дърво.

Сложете в бурканче получената смес и оставете да изстине напълно. Втривайте по малко от крема в китките, зад ушите и в основата на врата. Съхранявайте този уникален парфюм на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати