Правила при боядисването на косата

Правила при боядисването на косата

Всяка жена обича промените, а когато става въпрос за косата те често са доста кардинални. Преди да се решите да смени цвета на косата си, трябва да знаете някой основни правила, с които да запазите свежестта и здравината на косъма.

Брюнетки - тъмните нюанси на косата придават повече блясък, като същевременно с това дискретно подчертават естествената красота.

Брюнетките са щастливки и за това, че в тъмните бои има повече натурални съставки, не предизвикват алергични реакции и не горят кожата на главата. В резултат на това не личи, че сте боядисвана, косата ви освен естествена има здрав вид и блясък.

Как да се подготвите за боядисването? Нанесете боята на суха и немита коса. По този начин ще нанесете по-малко щети на косъма. Ако имате лак, гел или пяна задължително трябва да ги отмиете. В противен случай цвета няма да е равномерен и боята няма да подейства на вече третираните места.

Ако разрешите добре косата, ще отстраните излишната мазнина върху косъма, прахта и всички нечистотии, които пречат за действието на боята. Ако косата ви е много мръсна, може да я измиете само веднъж, като се опитвате да не третирате скалпа, за да не нарушите естествената му защита.

Червенокосите - медните и червените тонове са безспорният фаворит за есенния сезон тази година. Тези от вас, които са се решили на тази стъпка няма да сгрешат, ако се доверят на нежните нюанси на кехлибар. Освен това този цвят идеално подчертава цвета на очите и е в хармония с естествения тон на кожата.

Как да се подготвите за боядисването? Както при останалите бои и червените нюанси не правят големи изключения. Боята се нанася на немита коса, а ако не искате скалпа ви да бъде боядисан нанесете балсам. По този начин ще предотвратите възпаление и оцветяване на скалпа.

След като приготвите боята трябва моментално да я нанесете. В противен случай интензивността на цвета намалява.

Ако в процеса на боядисване неволно изцапате кожата на лицето си, незабавно трябва да почистите с вода и сапун. Разбъркайте добре боята, по този начин ще я наситите с повече кислород, тя равномерно ще се нанесе на косата и ще се абсорбира по-добре.

Когато изсветлявате косата, третирайте този участък, който има повече нужда. Слепоочията, края на косата и челото се боядисват последни, защото косата там е по-рядка и боята се абсорбира по-бързо.

Правила при боядисването на косата

Когато боядисвате косата в наситено червени тонове, първото боя може да нанесете само на краищата на косата, като започнете 2 см след корените. В случаите, в които само поддържате цвета си в червените нюанси, може да боядисате първо корените и 5-10 минути преди да отмиете боята да нанесете на останалата част от косата. По този начин цвета ще бъде изравнен.

Блондинките - русите тонове са модерни всеки сезон. Единственият проблем при този цвят е загуба на блясъка. Причината се крие в разделението на косъма, по който се образуват невидими люспи. По този начин светлината не може да се отразява. Не се тревожете и за този проблем и има лек и той се крие в правилната козметика.

При боядисване е важно стриктно да спазвате времето за стоене с боята. Не си правете никакви експерименти и не си мислете, че ако прекарате 5 минути повече ще станете по-руси.

Единственото което може да постигнете е да изгорите косата си и да я увредите тежко. Средното времетраене за боядисване не трябва да бъде по-малко от 25-35 минути и повече от 45-55 минути. Внимателно подбирайте боята. Старайте се да използвате бои не са пълни с химикали.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати