Как да си направим опушен грим

Как да си направим опушен грим

Опушеният грим е чудесна идея за всяка дама, която би искала да изглежда неотразимо. Той придава загадъчност на погледа и е особено предпочитан, когато става дума за някое по-официално събитие. Не е случаен и фактът, че опушеният грим се използва масово от холивудските звезди, като много от тях не пропускат случай да се покажат с него при всяка публична изява.

Ако и вие искате да изпробвате този чудесен метод за разкрасяване, можете да направите това много лесно.

Всъщност цялата тайна на опушения грим се състои в нанасянето на сенки в тъмен и светъл нюанс, които плавно да се преливат един в друг. Разбира се, по желание могат да бъдат използвани и повече от два цвята.

Какви нюанси на сенките ще изберете, зависи единствено от вашите лични предпочитания. Необходимо е обаче и двата цвята, които ще използвате да подхождат на тена на лицето ви, а още по-добър ефект ще постигнете, ако те са в тон и с някой от вашите аксесоари.

Най-напред подгответе лицето си като го почистите и обработите с пудра. Можете да използвате пудра с блестящи ефекти, защото това ще придаде повече блясък на лицето ви. Освен това, пудрата ще предпази клепачите ви от омазняване и няма да позволи на грима да се размаже.

Следващата стъпка е да поставите молив за очи над горните мигли, като се постараете да очертаете окото добре. Можете да използвате и очна линия.

След това минете към очертаване на долните мигли, като за тях е препоръчително да се използва само молив. Лекичко размажете очертанията с пръст, за да се получи желаният ефект. Можете също и да подсилите цветът със сенки.

Сега трябва да преминем към нанасянето на тъмната основа на опушения грим. Поставете сенките и леко ги размажете върху клепачите. Гънката на окото също трябва да бъде очертана с тъмен контур.

Вече сме почти готови. Остана да нанесем светлата част от грима. След като сме избрали цвета, нанасяме в зоната под веждите и отново размазваме, за да се прелеят цветовете един в друг. Особено красив ефект ще получите, ако използвате сенки в блестящи тонове.

За да бъде вашият опушен грим напълно завършен, нанесете спирала върху миглите.

И накрая, още един съвет: за перфектен външен вид, не забравяйте, че гримът винаги трябва да бъде съчетан с цветовете и стила на облеклото.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати