Домашна козметика за черни точки по лицето

Домашна козметика за черни точки по лицето

Черните точки по лицето са често срещан проблем, който е повтарящ се и създава усложнения като пъпки и болки. Появяват се, когато естествената мазнина на кожата се събира в порите.

Мазнината ги запушва и заедно с токсините се опитва да излезе някак от кожата. Комбинацията от тази мазнина и токсини създава лепкав секрет в порите. Този секрет се крие под черния връх, който се подава върху кожата.

Съществуват натурални разтвори, които могат да премахнат тези неприятни черни точки.

Мед – затоплете малко мед и го нанесете върху областта с черни точки. Изчакайте 10-15 минути и отмийте. Почистването с мед е доказано ефективен метод в борбата с черни точки.

Сода за хляб – смесват се 3 с.л. сода и 3 с.л. вода. В продължение на няколко минути натривайте кожата си с тази смес, а след това отмийте с топла вода.

Сок от лимон – натрийте кожата си директно с лимона, за да се напоят добре черните точки. Правете тази процедура два или три пъти дневно. Лимоновият сок ще помогне за стягането на порите и ще направи кожата на лицето по-малко податлива към появата на черни точки.

Маска от овесено брашно и рози – смесете розова вода и пудра от овесено брашно до получаването на паста. Намажете лицето си и оставете да действа 15 минути. Изплакнете със студена вода, защото така ще се затворят порите.

Картофи – настържете суров картоф и го поставете директно върху засегнатите места. Настърган картоф се използва и за третиране на други кожни проблеми, като пъпки, бръчки, бели петна.

Семена от ряпа – направете си паста от семена на земна ряпа и я нанесете върху областите с черни точки. Оставете я да действа 15 минути и я измийте.

Замбун – според много специалисти замбунът е една от най-ефективните билки в борбата срещу черните точки. Направете смес от вода и прясно начупени листа от замбун, нанесете върху лицето и отмийте след 15 минути. Повтаряйте тази процедура всяка вечер преди лягане.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
bla
bla
26.11.2014 12:46
кое е най ефективно?
14
0