Разкрасяване с хума

Разкрасяване с хума

Хумата се използва в козметиката и медицината от далечни времена. Тя има различни цветове, а това се дължи на минералите, съдържащи се в нея.

Бяла хума – тя е подходяща за нежна и суха кожа. Използвана като маска за коса, придава блясък и жизненост. Бялата хума е богата на силиций и спомага унищожаването на токсините.

Зелена хума – подходяща за нормална и мазна кожа. Действа регулиращо върху мастната секреция на клетките. Помага и при мазна коса. Зелената хума има най-широк спектър от полезни действия. Почиства и подхранва кожата, заздравява наранени зони.

Червена хума – с този вид хума се правят маски за нормална и суха кожа. Цветът и се дължи на съдържанието в нея на железен оксид. Възвръща блясъка на кожата, подобрява и кръвообращението.

Синята хума може да се използва за всякакъв тип кожа, обогатява с кислород.

Жълтата хума тонизира клетките и е с богато съдържание на минерали. Подходяща за мазна и нормална кожа. Действа чудесно при чупливите и нормални коси.

Розова хума – възвръща блясъка на кожата и я омекотява. Подходяща е за деликатни и нежни лица.

Ако искате да си направите маска за коса с хума, добавете няколко капки спирт, за да можете да я отмиете по-лесно.

Вижте няколко маски с хума, които може да си направите бързо и лесно в домашни условия.

Маска за суха кожа: Смесете 2 с.л. зехтин, 2 с.л. бяла хума, няколко капки розова вода. След получаването на хомогенна смес нанесете равномерен слой върху лицето.

Маска за мазна кожа: Направете смес от 2 с.л. зехтин, 3 с.л. зелена хума, 2 капки етерично масло от салвия и 2 капки масло от грейпфрут.

Маска за нормална кожа: 2 с.л. кисело мляко, 3 с.л. бяла хума, 2 капки масло от роза. Тази маска нежно ще почисти и регенерира кожата ви.

Маска за уморена кожа: 2 с.л. портокалов сок, 3 с.л. червена хума, 4 капки масло от канела. Тази маска ще подобри тена и ще стимулира кръвообращението. Има укрепващо действие и върху капилярите.

Приготвяйте маските си винаги само в дървени, стъклени или керамични купички. Използването на метални съдове и прибори не е препоръчително.

Направете маската непосредствено преди употреба. При нанасянето избягвайте местата, където кожата е твърде фина – зоната около устните и околоочния контур.

Не бива да оставяте маската да изсъхне върху лицето ви, защото прекалено много ще изсуши кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати