Да си направим прическа с ролки

Прически с ролки

На пръв поглед навиването на ролки изглежда много лесно, но се случва след махането на ролките косата да прилича на нещо доста неприятно и в никакъв случай неподходящо за показване.

Най-лесният начин да направите прическа с къдрици, е да оформите меки вълни или палави масурчета. Необходими са ви пяна за коса и ролки. Не използвайте гел при оформянето на прически с къдрици, той е подходящ за прически с гладки кичури – кокове и опашки.

Не използвайте метални ролки, тъй като те предизвикват цъфтене на косата. Пластмасовите и дунапренови ролки са перфектен избор за всеки тип коса.

Дългата коса не може да бъде оформена с ефектните ролки, които са покрити с мини бодлички. Космите залепват за тях, но дългите кичури се усукват и е много трудно да бъдат махнати ролките без щети за косата.

Колкото е по-малък диаметърът на ролките, толкова по-дребни ще са къдриците. Колкото е по-дълга косата ви, толкова по-едри трябва да са ролките.

Косата се навива на ролки, само когато е чиста. Не е добре да е мокра, а съвсем леко влажна. Нанесете пяна и навийте кичурите един по един, като разресвате всеки.

Прическа с къдрици

Първо се навива бретонът, след това темето и тила, а косата около слепоочията и около ушите се навива последна. Различните зони се навиват в различни посоки, най-добре е да се навиват по посока на растежа.

Ролките се свалят внимателно, когато косата е напълно изсъхнала. Не дърпайте ролките, това ще изправи кичурите. Развивайте ролките в обратен ред на навиването – първо развийте тези около слепоочията и завършете с бретона.

След като свалите всички ролки, разрешете кичурите с пръсти, ако искате да имате небрежно-магнетичен вид, или с гребен с широки зъбци, ако искате да изглеждате стилна. Фиксирайте прическата с лак за коса.

Ефектно изглеждат прически, при които горните кичури са навити с обикновени ролки, а долните и страничните – със спираловидни ролки.

След като приключите с оформянето на прическата, използвайте една струя студен въздух от сешоара – това ще я задържи дълго време.

Рейтинг

5 5
4 7
3 7
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати