ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Студена вода за красива и здрава коса

Студена вода за красива и здрава коса

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k462
Студена вода за красива и здрава коса
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Грижата за косата е нещо, на което трябва да се обръща специално внимание. Все пак косите на една жена са нейната същност. Красивата коса е рамката на нашето лице и не можем да я занемаряваме.

Когато мием косата си, трябва да имаме няколко неща предвид. Миене с гореща вода е не само непрепоръчително, а направо вредно. Когато обливате скалпа с гореща вода, кутикулите на косъма се отварят и той става уязвим. От него се отделят масла и други вещества. Ако все пак ви е неприятно да се миете с хладка вода, то в края на къпането облейте главата с колкото се може по-студена вода.

Това не само че ще приключи процеса, а и ще стимулира кръвообращението на кожата на главата. Това пък, от своя страна, ще увеличи растежа на косъма и ще и придаде невероятен блясък. Също така студената вода помага за намаляване омазняването на косата, като контролира мазнините по скалпа.

Гореизложеното е мнение, което всеки от нас е чувал, било то в детайли или не. В създаването му са участвали фризьори от цял свят, твърдейки, че студената вода прави косъма плосък, тъй че да отразява светлината. На друго мнение обаче е химикът Морт Уестман. Неговото мнение се обосновава на факта, че косата не съдържа живи клетки.

Здрава коса

От това следва, че няма как да реагира на студена, топла или гореща вода. Според него спасението е в използване на стилизиращи продукти, съдържащи силикон, както и масла за коса, за изглаждане на косъма и епидермиса.

Също така, за да предпазите косата от увреждания, които неизбежно ще доведат до това тя да изглежда нездравословно, е препоръчително да се избягват, или да се намали интензитета им: боядисване на косата, честата употреба на горещ въздух, както и на горещи инструменти.

Истината за този въпрос се крие в самите вас. Дали студената вода прави косата ви силна и здрава или е само въпрос на самовнушение е ваш избор. Пробвайте и намерете перфектната среда за вас и вашата коса.

Във всеки случай обаче може да се окаже много вярно твърдението, че студената вода разкрасява косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest