ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Каква четка за коса да изберем

Каква четка за коса да изберем

Каква четка за коса да изберем
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр-39%
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Красивата и здрава коса иска специални грижи – не бива да я третирате постоянно с маша или преса, трябва да използвате продукти, които са подходящи точно за вашия тип коса, да посещавате фризьора си редовно и дори да я сресвате с подходящия гребен или четка.

Четката е абсолютно задължителна е в принадлежностите на всяка жена – независимо дали има къса, средна или дълга коса – помага чудесно, не само за сресване, а и за оформяне на различни прически, за постигане на лек обем и др. Не всички материали са подходящи за четка за коса – някои прекалено много накъсват косъма.

Кой материал е най-подходящ за четките за коса?

Ако косата ви е много тънка, задължително си вземете четка с естествен косъм – в противен случай ще накъсате косъма и здравината и блясъка ще се загубят. Четка с керамично покритие е подходяща за хора, които обичат да се сресват много често. По-голямата част от четките са от изкуствен материал – те също за подходящи, но както стана ясно – стига да нямате много тънка коса.

Каква четка за коса да изберем

Кръгла или плоска четка да си купите?

Кръглата четка е подходяща за оформяне на прическа, за постигане на обем, за издухване със сешоара, за изправяне. Дебелината й съобразявайте с дължината на косата – колкото по-дълга коса, толкова по-дебела четка.

Пневматична или плоска четка е подходяща за всекидневното разресване на косата, като големината на нейната плочка отново зависи от дължината на косата. Радиални четки са подходящи за дами с много гъсти коси, но по-често се използват за някаква фризура – не за всекидневното сресване.

Четка или гребен?

Това е въпрос, за който можем да чуем различни мнения, но пък в крайна сметка и двете се оказват необходими. Ако искаме да разрешем косата докато сме с маска или сме втрили балсам, по-добре да използваме гребен, от друга страна, когато си правим прическа, ако нямаме четка няма как да оформим косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest