Средства против тъмни кръгове под очите

Торбички под очите

Има много причини за появата на тъмни кръгове под очите. Може да се дължат на стрес, умора, недоспиване, старост или ген. Каквато и да е причината за появата им, те могат да бъдат премахнати с различни техники.

На първо време запомнете, че ако искате да се отървете от тъмните кръгове, трябва да пиете много вода. Освен водата, менюто ви всеки ден трябва да съдържа и богата на плодове и зеленчуци храна.

Крем за очи

Станете постоянни в изпълнението на тези две условия, ако искате да видите резултата на лице. Това няма да стане бързо, затова се заредете с търпение.

За по-бърз ефект, използвайте следните средства против тъмни кръгове под очите:

Сенки под очите

1. Сложете 2 лъжички във фризера и изчакайте да се изстудят. Докато са студени легнете и ги сложете върху тъмните кръгове.

2. Потопете 2 памучни тампона в сок от краставици и ги поставете върху очите си за 15 минути. Така ще премахнете и следите от умора.

Тъмни кръгове под очите

3. Покрийте очите си с парченца от краставица, когато усетите стрес.

4. Сложете студени чаени торбички върху очите. Подходяща е лайка - тя действа противовъзпалително и намаля подуването в тъканите под очите.

5. Масажирайте очите си по-често. С безименния си пръст натиснете в ъгъла на окото леко, няколко пъти. След това със средния пръст натиснете нежно няколко пъти вътрешния ъгъл.

Преместете пръстите си от вътрешния ъгъл на окото към външния, като оказвате лек натиск в зоната на тъмния кръг под окото.

6. Ако тъмните кръгове са резултат от васкуларни проблеми, тогава направете възглавницата си два пъти по-висока през нощта, за да спрете натрупването на кръв под очите.

Ако не си падате по природните методи, си потърсете крем за около очен контур. Добре е да го избере с кофеин, той ще помогне на кръвоносните съдове да се свият.

Кремовете със зелен чай и масло от гроздови семки помагат за укрепването на стените на капилярите.

Ако на мига трябва да се отървете от тъмните кръгове, единственото решение е да ги замаскирате. Сложете крем и изчакайте да попие, нанесете коректор и пудра, за да фиксирате.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати