Изгонете стреса с домашен СПА-салон

Изгонете стреса с домашен СПА-салон

С три СПА процедури, които меже да си направите и у дома ще изгоните умората и стреса.

Усмивката отново ще цъфти върху лицето ви без да се налага да притичвате до СПА-салоните.

Изгонете стреса с домашен СПА-салон

Терапията с камъни може да практикувате и у дома. Тя е ефективна процедура срещу стрес, депресия и като цяло напълно тонизира организма.

По цялото тяло на човека съществуват чувствителни зони и активни точки, на които камъните въздействат. Те могат да излекуват всякакви болежки в това число и нервно разстройство.

В СПА-салоните тази процедура се прави с различни по големина камъни, които се поставят на различни места по тялото. В домашни условия процедурата не може да се повтори с пълна сила, но целебната сила на камъните, пак ще подейства достатъчно.

Вземете в ръце кехлибар, яспис и тюркоаз. Потъркайте ги между дланите си с въртеливи движения по часовниковата стрелка. Упражнението правете в продължение на 10-20 минути с бавно темпо, за да се отпусне тялото.

За домашната камъкотерапия ще ви трябват и морски камъчета. Сложете ги в памучна торбичка и плавно масажирайте тялото с кръгово движение отдолу нагоре. Ефекта ще усетите след около 10-15 минути. Тялото ще се отпусне и ще се затопли.

Шоколадов пилинг за гладка кожа. Благодарение на уникалните свойства на каковите зърна, шоколадът отлично понижава стреса и повдига настроението. Точно затова десертът е толкова популярен.

Изгонете стреса с домашен СПА-салон

В СПА-салона могат да ви предложат маска с шоколад и масаж с какаово масло. У дома можете да пробвате всякакви шоколадови процедури, като например пилинг.

Ще ви трябват 1-2 блокчета шоколад (в тях се съдържа достатъчно количество полезно какао), чаша смляно кафе (най-ефективното домашно средство за ексфолиране на кожата), няколко лъжици течна сметана.

Като начало разтопете шоаколада на парна баня, смесето го с кафето и добаавете сметаната. Нанесете помадата върху влажното си тяло и, без да бързате, масажирайте с кръгови движения.

Измийте с хладка вода. После отдъхнете 30 минути и изпиййте чаша зелен чай.

Ароматерапия за настроение. Сеансите с ароматерапия повдигат настроението, облекчават умората и стреса, подобряват съня, и дори събудждат сексуален интерес.

Всички етерични масла, използвани в ароматерапията, са с противовъзпалителни свойства и повишават защитните сили на организма.

Вкъщи може да си напраавите тонизираща вана, която ще ви ободри. Напълнете ваната с топла вода, добавете прясно изцеден сок от три портокала, пуснете и резенчета от два портокала. Добавете етерични масла от лимон, сладка мандаринаи мента. Включване приятна музика и се отдайте на ароматерапия в собствената си баня.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати