ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Полезни масажи за гърдите

Полезни масажи за гърдите

Масаж на гърди
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Гърдите на жената са важна част както от естетична, така и от здравословна гледна точка. На тази част от тялото трябва да се отделя вниманието, което ѝ се полага.

Всяка жена иска да има стегнат и красив бюст. Най-добрата предпоставка за това е доброто здраве на гърдите. Много жени залагат на хирургическата намеса, когато стане въпрос за добрата визия на своя бюст.

Истината е, че за да има жената красиви гърди, е достатъчен понякога масажът. Тази практика се прилага от векове. Правилният масаж на гърдите ги прави по-стегнати, по-привлекателни и по-здрави. От друга страна той спомага и за хормоналния баланс в женското тяло.

Масажът на гърдите се прави в легнало или седнало положение, в зависимост как е по-удобно. Натискът, който се прилага, трябва да е умерен, тъй като мястото е деликатно, а тъканите са чувствителни.

При масаж на бюста, най-вече за да се избегне търкането, е най-добре да се използва масажно масло, олио или дерматологичен гел.

Бюст

Първият етап от масажа е нанасянето на продукта. Той се нанася на ръцете, след което се разнася с кръгови движения в посока от центъра на гърдите към областта под мишниците. Натискът трябва да е лек.

След като масажният продукт е поставен, се навлиза във втора фаза на процеса. Гърдите се повдигат и натискат деликатно с двете ръце. След неколкократни повторения, се навлиза в трети етап. Гърдите се масажират с разперени пръсти на ръцете, по посока на часовниковата стрелка, след което и на обратната страна.

Последната стъпка е охлаждане. За целта гърдите се галят по посока на върховете на пръстите към дланта.

Масажът на гърдите е един от най-полезните начини да се сдобиете с красиви и здрави гърди. Освен това този масаж стимулира растежа на бюста. Важното е да се използва минимално количество налягане, за да не бъде той болезнен. Трябва да се има предвид, че масажът трябва да е приятен, а не да носи дискомфорт.

Леки масажи на гърдите се препоръчват и в края на бременността при жените. Те значително облекчават състоянието и ги подготвят за периода на кърмене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати