Най-големите ни грешки в банята

Баня

Влизайки в банята, всеки си има свои ритуали, които спазва, мислейки си, че така ще излезе възможно най-чист и свеж оттам. Но действително ли е така? Вижте няколко погрешни действия, които сме свикнали да правим, но не бива.

Твърде много шампоан

В стремежа си да измием косата си до съвършенство, много пъти използваме повече шампоан, отколкото всъщност ни е необходим. Прекаляването с това измиващо средство изсушава косата, а понякога става причина и за появата на пърхот.

Придържане към определен дезодорант

Специалистите много пъти са подчертавали, че когато човек използва един и същи шампоан дълго време, той спира да му действа. Същото важи и за дезодоранта. За да получите желаното действие от един спрей, е добре да го сменяте с друг поне през половин година.

Не пишкате, докато се къпете

Макар да звучи ужасно, пишкането под душа може да е от голяма полза. Оказва се, че урината действа подхранващо на кожата, дезинфекцира и предотвратява сърбежа.

Мания по антибактериалните сапуни

Желанието на мнозина да се предпазят от микробите често се превръща в мания. В тази връзка те редовно използват антибактериални сапуни и дори не могат да си представят ежедневието си без тях. Това обаче е голяма грешка, тъй като този вид миещи продукти съдържат съставката триклозан. Тя е посочвана от учените като причинител на хормонален дисбаланс. Според специалистите е най-добре да се използват съвсем обикновени сапуни.

самобръсначка

Погрешно нанасяне на лосион

Хората, които обичат да нанасят лосион за тяло, обикновено преди тази стъпка добре подсушават кожата си. Това изобщо не е нужно, тъй като сухата кожа не абсорбира добре крема. Опитайте следващия път да нанесете лосион и на влажна кожа. Ефектът няма да закъснее.

Безхаберие към самобръсначката

Писна ли ви постоянно давате пари за нови самобръсначки? Е, значи е време да се погрижите за този свой уред. Оказва се, че когато използваме самобръсначката под душа, ножчетата ѝ спират да бъдат така остри заради действието на влагата и топлината върху тях. От друга страна, ако след всяка нейна употреба, я подсушавате добре (например със сешоар), можете да си я ползвате сравнително по-дълго. Това несъмнено ще се отрази добре на семейния бюджет.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати