ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Да си направим лунен маникюр

Да си направим лунен маникюр

Лунен маникюр
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

За да изглежда добре маникюрът на една жена, не е необходимо тя да има непременно много дълги нокти или да ги рисува със сложни форми. Преди всичко не на всеки се отдава рисуването върху толкова малка повърхност. Достатъчно е да поддържате ноктите си чисти и оформени.

Ако искате да опитате да разнообразите обичайното нанасяне на лак за нокти, направете си лунен маникюр. Всъщност за направата му не са ви нужни някакви особени умения. Основната идея на лунния маникюр е запазването на светлия полумесец, който се намира в основата на всеки нокът. Ето и какви са стъпките за направата на лунен маникюр:

- Първо оформете ноктите си с пила – необходимо е да ги оформите в овална, а не квадратна форма;

- Следва да почистите и лакирате ноктите си с основа лак – целта е да предпазите ноктите от пожълтяване и разбира се да ви бъде по-лесно нанасянето на другите цветни лакове;

- Лакирайте ноктите си в избран от вас цвят и изчакайте хубаво да изсъхнат;

- След това сложете лепенка с обли краища в основата на нокътя – там, където се намира светлият полумесец, и хубаво я притиснете към нокътя, за да залепне добре,

маникюр

- Следва да лакирате горната част на ноктите си с друг цвят лак – ако искате избере контрастен цвят, за да се забележи напълно ефектът, който се опитвате да постигате.

В случай че искате да използвате само един цвят лак, след като се лакирате с безцветната основа и изчакате да изсъхне, залепете лепенката на мястото, където е полумесецът. Отгоре лакирайте в избран цвят и изчакайте лакът да поизсъхне леко, след което премахнете лепенката.

Дори да не успеете да направите формата достатъчно прецизно, след това имате възможност да почистите мястото с помощта на клечка за уши, натопена в лакочистител. Отгоре нанесете топ лак за нокти за повече блясък.

Можете да експериментирате с цветовете и да ги съобразявате с тоалета и мястото, където отивате. Ако става дума за лунен маникюр за някакво парти, фантазията може да се развихри. В случай че говорим за офис маникюр, подберете нещо по-семпло като френски маникюр например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати