Прически за високо чело

Високо чело

Каквито и екстравагантни новости да диктува модата в прическите, фризьорите от векове се съобразяват с определени непоклатими принципи, с които красивите и съвършени черти и пропорции на лицето се изтъкват, а някои недостатъци се коригират. Следвайки модните тенденции в прическите, бретоните си остават хит. Съществуват най-различни по форма и дължина, като изборът е индивидуален.

Различните видове бретони могат да ви помогнат при коригирането на някои недостатъци на лицето или подсилването на предимствата му. Подходящият може да прикрие високото чело, визуално да намали бузите, да подчертае скулите, очите и веждите. Освен формата и дължината на бретона, трябва да вземете предвид и овала на лицето - дали е кръгло или издължено, сърцевидно или квадратно.

Дългият, плътен, леко асиметричен бретон подхожда най-добре на дами с високо чело, тъй като се създава дъга, която омекотява чертите на лицето визуално. Добре е да го комбинирате с филирана прическа, избягвайки обем в областта на бузите.

Целта е да се постигне плавност на контурите на лика и хармоничност в съотношението между големината на лицето и прическата. При високото, изпъкнало чело лицето много бързо ще изгуби очарованието си и ще изглежда непропорционално, ако не се постараем да скъсим плоскостта на лицето с няколко букли, така че забравете за добре пригладената изправена коса.

Прически

Обратно – високо вчесана над челото коса ще ни даде желаната височина и ще уголеми плоскостта на лицето. Тежестта на лицето и дисбалансът на пропорциите изисква няколко елементарни трикчета, за да балансираме пропорциите и да олекотим овала на лицето.

И обратното – ако челото ви е твърде ниско и право, може да бъде уголемено чрез кок. Ако сте с дълги коси, хванете предните кичури на слепоочията, напръскайте ги с лак за коса и ги загладете назад, без да ги притискате до лицето.

Закрепете с шнола. Ниското и изпъкнало чело ще поправите, като го покриете с няколко тънки кичура. За да създадете впечатление за по-високо чело, спуснете напред кичурите и ги срешете, така че да бъдат на нивото на веждите.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати