ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да си направим сами маникюр с напукан ефект?

Как да си направим сами маникюр с напукан ефект?

Маникюр с напукан ефект

Маникюрът с напукан ефект, който нашумя неотдавна, е хит и през този летен сезон. Дамите го обожават, тъй като придава интересен и закачлив вид на визията им, а и е изключително лесен за направа. Ако още не сте разбрали как и вие да си измайсторите такъв маникюр, вижте в следващите редове.

Най-удобният начин е да си закупим специален напукващ се лак, който вече спокойно можете да откриете и в малките козметични магазинчета. Преди да го нанесете върху ноктите си, е добре да лакирате нокътните плочки в друг, по възможност контрастен цвят.

След това изчакайте малко, докато първият слой изсъхне и се лакирайте с напукващ се лак. При нанасянето ще видите как той не покрива нокътя ви напълно и поради това се образуват различни фигури върху първия слой.

Когато приключите с нанасянето на специалния напукващ се лак, изчакайте за кратко, докато изсъхне и нанесете блясък за нокти, който да послужи като топ лак и да запази маникюра ви в перфектен вид възможно по-дълго.

напукан ефект

Разбира се, това не е единственият начин, чрез който можете да се сдобиете с напукан маникюр. В случай че не разполагате със специалния напукващ се лак, можете да декорирате ноктите си и със съвсем обикновен такъв в домашни условия. За целта отново ви трябва два лака в различни цветове, прозрачен лак, гъбичка за миене на чинии или салфетка.

Нанесете по-тъмния от двата лака върху ноктите си и го оставете да изсъхне добре. След това се лакирайте с втория лак и докато все още не е изсъхнал, попийте част от него със смачканата салфетка или гъбичка. За финал поставете топ лака и изчакайте, докато и той изсъхне добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати