Имате заплетени краища – ето го решението!

Накъсани краища

Заплатените краища на косата са проблем, с който всяка жена се е сблъсквала. Това е крайно неприятно и води до накъсвания, които са крайно вредни за косата ви. Решение обаче има.

Косата не се заплита само когато непосредствено преди това сме били на фризьор. Бързо след това обаче проблемът е налице. Най-доброто решение на подобни проблеми, както в много други случаи, е природата. Тя винаги ще бъде един неизчерпаем източник на полезни за красотата съставки.

Ако искате да се сбогувате със сплетените краища, без да се сбогувате с дължината, то е нужно да следвате няколко важни стъпки. Започнете с обичайното измиване с шампоан. Изплакнете обилно и подсушете с кърпа. Не търкайте и не претривайте косата – именно така се получават заплитанията. Обвийте я и нежно притиснете.

Следваща стъпка е кокосовото масло. Вземете една лъжичка от него и го нанесете, като започнете от корените и стигнете до краищата - като маска. Увийте косата с чиста кърпа нагоре и оставете да престои 30 минути. След това изплакнете и измийте шампоан още веднъж. Задължително е кокосовото масло да се отстрани изцяло. За оптимален ефект процедурата се повтаря веднъж на две седмици. Много скоро ще усетите, че заплетените краища вече не се появяват във вашето ежедневие.

Кокосово масло

Има много хитринки, които също биха ви помогнали в борбата с проблема. За да избегнете накъсванията не решете косата, докато е мокра. Тогава тя е много по-податлива на увреждания. Когато я решите пък, особено, когато е боядисана, ви е нужен гребен със широки зъбци.

Винаги използвайте подходящи продукти, но дори с тях внимавайте. Избягвайте сешоарите и пресите и най-добре оставяйте косата сама да изсъхне. Гумените ластици, който се оплитат още повече заменете с фиби без метал и ластици от пласт.

И последно, но не и по важност – здравословното хранене. Мазнините са единствените вещества, които подхранват косата от вътре, от корена до краищата, и я правят плътна и красива. Нискомаслената диета уврежда косата, респективно - води до заплитане на краищата и накъсвания.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати