Плодово-зеленчукови домашни маски за цялостно разкрасяване

2 от 4 Снимки

2. Ексфолираща маска със семена от чушки


Почистете няколко чушки (внимавайте да не са люти) и съберете половин чаена чаша семе. Него смесете с 1 с.л. слънчогледово масло/или зехтин/и 1 смляна праскова. Разбъркайте и използвайте, за да ексфолирате тялото си при вземане на душ. Семената ще отстранят по нежен начин мъртвите клетки от кожата ви, а растителното масло ще я подхрани.

След носенето на грим или дългото подлагане на неблагоприятни атмосферни условия, както и по много други причини, кожата по лицето и тялото се изтощава, губи блясъка и мекотата си. Затова се нуждае от допълнителна грижа, която да възвърне красотата ѝ.

Това може да се случи с помощта на специализирана козметика, за чийто състав не можем да сме напълно сигурни или чрез домашни плодово-зеленчукови маски, приготвени лично от нас, които са не по-малко ефективни.

Вижте в галерията по-горе няколко домашни рецепти за цялостно разкрасяване в домашни условия. Преди да ги приложите, имайте предвид, че за тях ще са ви нужни качествени и пресни продукти.

Обърнете внимание също така, че маските трябва да се приложат в момента, в който се приготвят, тъй като тогава действието на съставките им ще е най-силно.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати