Велатерапия – подстригване с горене

Велатерапия
Снимка: YouTube

Велатерапията – това е новият хит при подстригването, по който жените полудяха. Макар и модерен, той крие и своите рискове. Преди и вие да хукнете към салона за красота, първо прочетете тази статия.

Новият фризьорски трик се използва от много известни коафьори. Вече доста известните личности, сред които са манекенки Жизел Бюндхен и Алесандра Амброзио, са се подложили на този метод за [разкрасяване].

С велатерапия се отстраняват спуканите върхове на косата, т.е. – цъфтежите. Дължината не се променя. Цялата процедура трае два часа, в която пламъкът отстранява мъртвите и цъфтяща върхове. Чрез него косменият фоликул се отваря за възстановяване с козметични препарати.

Всяка жена се е сблъскала с проблема цъфтящите краища. Има случаи, в които каквото и да правите, дори често да се подстригвате, проблемът не спира.

Велатерапия
Снимка: Latin Times

Новата тенденция се появи преди известно време и вече набира популярност в цял свят. Велатерапията води началото си от Бразилия. Основното в нея е, че не се използва ножица. В процедурата се използва пламък от свещ, който минава през краищата на косата. Плюсовете и минусите на този вид обработка на косата трябва да са известни на всяка дама, решила да се възползва от нея.

За да се обработи косата, тя се разделя на кичури, които се омотават. Всеки един от тях се обгорява внимателно с пламъка от свещта, за да премахне стърчащите косми. Именно те са и цъфтящите.

Велатерапията е алтернативният метод, който замества ножиците. След него косата може да цъфне едва след три месеца, а не както е при обикновеното подстригване – след месец.

Велатерапия – подстригване с горене

Коафьорите, които предлагат метода, гарантират за неговата ефикасност. С него кутикулата на косъма се затваря, което предпазва от цъфтежи. За разлика от обикновената подстрижка велатерапията запазва дължината на косата. Тя премахва само увредените части от нея, без да я реже.

Когато косата е преминала през обработка с пламъка на свещта, тя задържа повече вода. Така тя се възползва максимално от продукти като балсами, маски и всякакви мазила. Те проникват в косъма и го правят по-здрави. Така например, ако веднага след открит пламък нанесете балсам за възстановяване, това осигурява на косата един страхотен вид. Вече няма следи от увредени краища, дължината е същата, а косата е по-мека от коприна.

Велатерапия – подстригване с горене

Минусите започват с най-големия – косата е лесно запалима. Дори да сте в ръцете на опитен специалист, има риск от погрешно движение, което може да ви остави без коса. Ако всичко върви по план обаче, има и други предполагаеми минуси при велатерапията. Един от тях е, че за дълга коса ще са нужни цели три часа, за да бъде обработена. През цялото време мирисът на изгорялата коса ще е натрапчив.

Мнозина са противниците на велатерапията. Те са убедени, че това е най-вредното нещо, което може да причините на косата си. След като пресите и машите горят косите ни, какво остава за един истински пламък. Те са убедени, че той премахва цялата вода от косъма и не я запазва във вътрешността на косъма, както твърдят почитателите му.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати