Неувяхващата красота на Софи Марсо – разберете тайната

Софи Марсо
Снимка: Instagram
Софи Марсо

Актрисата Софи Марсо се е превърнала в еталон за неостаряваща красота. Французойката има магнетизъм и чар, които я правят неотразима и привлекателна.

Марсо е покоряваща, загадъчна, същевременно горда, самоуверена и привлекателна – просто идеалната жена. Макар че е на 51, красотата ѝ е неувяхваща. Актрисата от Смело сърце, Ана Каренина и Джеймс Бонд: Само един свят не стига, разкрива своите женски хитрини, които са ѝ помогнали да се съхрани такава, каквато е.

В днешния свят Марсо е заобиколена от момичета, които мислят само за лицето, фигурата, а на по-късен етап и бръчките. Когато самата тя е била малка, също се е гледала непрестанно в огледалото. Тя обаче не се е имала за красива - дори не е мислела за външността си. Там, пред своя образ, Софи разговаря със себе си, задава си въпроси за живота и се опитва да им отговори.

Французойката не отрича, че е добре човек да се грижи за външния си вид. Това обаче не трябва да е първоцел и не трябва да се превръща в най-важното. Хубаво е да си харесвана, но по-важно е да те обичат заради старанието и книгите, които си прочел. Ако човек е заслужил уважението по този начин, значи е успял – категорична е Марсо.

В убежденията на Софи се крие и тайната за неувяхващата ѝ красота. Тя залага на естественото и почти не употребява козметика. С годините идеята да се гримира ѝ допада все по-малко и прибягва до макиаж само когато трябва да прикрие нещо. Тайната ѝ се крие в спането, което е основен виновник за хубавата ѝ кожа. Освен това спазва съвет, който получила от осемдесет годишния си фризьор. Всяка сутрин след измиване със сапун лицето се маже със зехтин. Именно така майката на две деца поддържа сияйния си вид. Ритуалът се прави всеки ден - без изключение.

Фигурата си Марсо поддържа с хранителен режим. Той включва месо и много зеленчуци. Актрисата обожава даровете на природата, но никога не преяжда. От време на време си позволява и прегрешение под формата на шоколад. В менюто ѝ няма хляб, а пърженото е напълно забранено. Не яде и банани, но това е по-скоро лично предпочитание, отколкото част от режима.

Марсо съветва всички момичета и жени, които искат да съхранят красотата си за по-дълго, да се вслушват в инстинктите си. Софи е категорична, че визията не е всичко. Самата тя все още е в търсене на любовта след като преди три години приключи 7-годишната си връзка с колегата си Кристоф Ламбер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати