Подуване на лицето - причини и начини за премахване

Подуване на лицето - причини и начини за премахване

Независимо дали сте мъж или жена, сигурно все някога Ви се е случвало сутрин да се събудите и да не можете да разпознаете кой е образът, който Ви гледа от огледалото. Тотален ужас! Цялото Ви лице е подуто и подпухнало, и то без да са Ви били.

Гореописаната ситуация никак не е приятна. Изглеждате отвратително, от което започвате и да се чувствате отвратително. Особено ако Ви предстои важна бизнес среща и не разполагате с време да положите каквито и да са усилия за подобряване на визията си.

На първо място, нека да разгледаме какви може да са причините за подуването на лицето. Възможно е предходната нощ просто да сте препили, да сте преспали или пък да не сте си доспали. Случва се, знаете какви мерки да вземете. Но има често има и по-сериозни причини за подуване на лицето.

Няма как да не споменем, че е възможно да сте получили алергична реакция от ухапване на насекомо, от някои видове храни и т.н. Задължително започнете прием на антиалергични медикаменти, познати и като антихистамини, до пълното отзвучаване на симптомите. Ако не усещате никакво подобрение, незабавно се обърнете към лекар.

Освен алергична реакция, подуването на лицето (особено ако е постоянно) може да се дължи на някакво заболяване на вътрешните органи. При положение, че имате и най-малките съмнения за подобен вариант, не губете никакво време. Посъветвайте се с компетентен доктор, който да Ви назначи необходимите изследвания.

Както виждате, подуването на лицето не е толкова безобидно. Но ако нямате причина да се притеснявате от нещо сериозно, можете да пробвате някои от следните начини за премахването му.

Веднага след като сте станали от сън и сте фиксирали неприятният образ от огледалото, измийте лицето си с ледено студена вода. Толкова студена, колкото можете да търпите. След това започнете да го масажирате. Ако сте жена, няма как да не разполагате и с някой подходящ за тази цел крем.

Както и околоочен контур, който да нанесете с цел намаляване следите от подпухване и върху клепачите. Можете да сложите и изстудени пакетчета черен чай върху лицето си или пък краставици. При положение че разполагате с достатъчно време, за да престоите с тях около 15 мин.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати