Как да връзваме косата си

Връзване на опашка на косата

Ако сте жена с по-дълга или откровено дълга коса, то сигурно Ви се случва от време на време да поискате да я вържете. Дали защото Ви пречи да се развява буйно на вятъра, дали защото Ви спарява врата и гърба по време на жегите, или просто Ви дразни, докато изпълнявате рутинните си домакински задължения. Или пък само за да разнообразите прическата и визията си.

Все в някакъв момент и ситуация стигате до решението да вържете косата си и започвате да се питате дали има някакви по-атрактивни варианти от обикновената конска опашка.

Да, има и такива. Можете например да разделите по-горната част на косата си, която да вържете с по-малък ластик и после да я съберете заедно с останалата си коса с по-голям ластик. Вертикално.

Начини за връзване на косата

Също така можете да действате и хоризонтално. Разделете косата си на 2 опашки, разположени отляво и отдясно на главата Ви. Ако искате да имате по-младолик вид, можете да ги оставите така, а при желание за по-прибран ефект ги съберете в една, разположена в центъра на тила Ви, опашка.

Никога не е излизало от мода и връзването на косата на плитка - обикновена или пък на т. нар. рибена кост. За тази цел обаче наистина трябва да имате достатъчно дълга коса. Можете дори да импровизирате със странична плитка.

Как се прави рибена кост

Вероятно би Ви било интересно, че можете да вържете косата си и не само с помощта на ластик. Креативна прибрана прическа се постига и с най-обикновени фиби. Добре е само да знаете, че противно на общоприетото мнение, именно вълнистата част на фибите служи за главна опора, която държи косата по време на оформянето ѝ в прическа, докато изправената им част са само за прикрепване.

С помощта на фиби или пък шноли за коса можете доста да импровизирате по отношение на прически, докато стигнете до варианта на вързаната коса. Изисква се малко повече време и малко повече материали (фиби, шноли и т.н.), но пък и ефекта е доста по-забележителен. Особено добър и дълготраен ще е, ако напръскате фибите или шнолите предварително с малко лак за коса. Така дори и най-силният и поривист вятър не би Ви притеснил.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати