Домашни лекове, признати от науката за ефективни

пилешката супа е всепризнат лек
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Изглежда, че всяко семейство има своя чанта с вълшебни трикове за лечение на неразположенията, които могат да го сполетят. Пилешката супа за обикновената настинка е може би най-универсалният домашен лек. Има и други популярни домашни лекове като джинджифилов чай за болки в стомаха, сини сливи за храносмилателни неволи и мед за кашлица. Но доказано ли е, че някои от тях наистина работят?

В интерес на истината да. Има някои домашни лекове, които са всепризнати като ефективни.

Според проучване от 2000 г. от Университета в Небраска доказано домашната пилешка супа, съдържаща пилешко месо, много зеленчуци, магданоз, сол и черен пипер, инхибира активността на белите кръвни клетки, причиняващи възпаление, в кръвни проби на доброволци. Смята се, че това може да намали притока на слуз и да облекчи запушен нос, както и значително да облекчи останали неприятни симптоми на обикновената настинка.

Също така според изследване на универистета в Лос Анджелис пилешката супа дрои може да облекчи симптомите на астма и негативните ефекти от някои алергии на дихателните пътища.

Според изследване от 2011 година на Нюйорксия университет медът превъзхожда популярни потискащи кашлицата лекарства като декстрометорфан при лечение на симптоми на кашлица при деца.

медът е много полезен домашен лек

Направилите проучването препоръчват децата с тежка кашлица да бъдат добре хидратирани, приемайки много течности и мед. Други мерки могат да включват ибупрофен или ацетаминофен при повишена температура и физиологични капки за запушен нос.

Също подкрепено от науката домашно средство са сините сливи. Те са идеални срещу различни стомашни проблеми и най-вече срещу запек. Проучване от 2014 г. установи, че консумацията на осем до 10 сушени сини сливи дневно увеличава теглото на изпражненията и честотата на движението на червата при хора с и без запек.

Според учените, направили изследането, сините сливи трябва да са първото нещо, към което да прибегнете при запек, и едва ако не подействат, да приемате други лечебни средства.

Срещу безсъние много хора прибягват към лавандулата. Науката е съгласна с тях. Изследванията показват, че ароматът на лавандула намалява сърдечната честота и кръвното налягане – ключови елементи за релаксация.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати