Чай от борови иглички е тайната на дълголетието

Чай от борови иглички е тайната на дълголетието

Продължителната консумация на чай от борови иглички позволява на човек да доживее до дълголетие, като до последно бъде активен и бодър. Тази рецепта от народната медицина тестваха учените от Северна Корея.

Експертите проучили легендарната книга "Знанията относно местните лекарствата", съставена още през XV век. Въз основа на този древен медицински трактат съвременните изследователи са разработили специални гранули чай от бор.

Според авторите на изобретението, продуктът им е лесно разтворим, дори в студена вода запазва своите лечебни свойства.

Учените твърдят, че в чая от борови иглички се съдържа голямо количества витамини С и Е. При консумацията напитката облекчава умората и подобрява имунната функция на организма, съобщава ИТАР-ТАСС. Според корейските експерти в чая от борови иглички има още калций, селен, цял набор от витамини и над 40 други микроелементи.

Освен това в напитката на дълголетието се съдържат ценни аминокиселини, етерични масла и хормонални вещества. Според учените от Северна Корея тези компоненти наистина умеят да забавят процеса на стареене, както се твърди в древния трактат.

Чай от борови иглички е тайната на дълголетието

Припомняме ви, че преди време и канадски учени предоставиха своята на версия на еликсир на младостта. Те съставиха коктейл от биологично активни вещества, които подкрепят физическите и умствените способности и удължават живота.

Учените поясниха, че в състава на напитката се съдържат фолиева киселина, витамини B1, C, D и E, аспирин, бета-каротин, чесън, джинджифил, женшен, екстракт от зелен чай, магнезий, мелатонин, калий, рибено масло, ленено масло и други компоненти.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати